asker uğurlama konuşması

Asker Uğurlama Konuşması

“Kıymetli Asker Yakınları, Değerli Asker Adayları, Mehmetçikler”
Bugün vatana hizmet için, askere uğurlanmak için her genç delikanlı gibi bu meydanda sıra sıra dizildiniz. Gururla, iftiharla vatana hizmet etmek için bu görevi yerine getireceksiniz.

Bu bir nöbettir. Sizin büyükleriniz bu görevi yerine getirdi. Şimdi sıra sizde. Vatan için sınırda nöbet sırası sizde. Artık siz vatanın bağrından çıkan ve her birinizin ortak adı olan Mehmetçik ismini aldınız.

Peki Mehmetçik Kimdir?

Mehmetçiğin makamını şan ve şerefini ölçecek ne bir terazi, ne bir endaze ne bir kıstas, ne de bir mikyas vardır. Şu bakımdan; Allah\’ın Rasülü (SAV)\’in mukaddes ve mübarek isimlerinden birine sırf o isme duyduğu saygı ve muhabbet yüzünden küçük bir değişiklik ile Muhammed\’i Mehmed yapan, böylece İslam ülkelerinden hiç birinin eremediği bir ruh asaletinden örnek veren duygu cevheri bakımından…

Mehmetçik hangi ordunun, tümen, alay, tabur ve bölüğünden ve şanlı ordumuzun hangi basamağına ait olursa olsun doğrudan doğruya o yüce isme bağlılığın bir sembolüdür.

Mehmetçik bir fidandır. Onu dikmek gerek. Bir abidedir, onu korumak gerek. Bir destandır onu okumak gerek, bir esrardır, onu çözmek gerek. Bir nurdur, ondan faydalanmak gerek. bir cevherdir, kıymetini bilmek gerek. Bir manadır, onu yaşamak gerek.

İşte bu duygu ve düşüncelerle, bugün askere uğurladığımız delikanlıları, annelerini, babalarını, emeği geçenleri tebrik ediyorum.
Allah’a emanet olun.

Yazar: Yönetici

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir