Ayetel Kürsi Türkçe Yazılışı

Ayetel Kürsi Türkçe Yazılışı, Okunuşu ve Anlamı: Kuranı Kerim’in en büyük ayetlerinden ( Bakara Suresinin 255. Ayeti ) biri olan ve bir çok sırrı içinde barındıran, inanarak okuyanları her türlü tehlikeden koruyan dua, manevi sigortamız, adeta bizleri muhafaza eden manevi bir zırh olan Ayetel Kürsi Türkçe Yazılışı İndir oku ve paylaş. 

Ayetel Kürsi Türkçe

Bu ayete ” Ayetel Kürsi” denilir ve bundan dolayı bu sureye “Suretü’l-Kürsi” de denilir. Bu ayettin ihtiva ettiği konuları şöyle sıralayacak olursak

  • İlahi saltanatı ve Allah’ın Hükümdarlığını çok açık ve net bir tarzda açıklar.
  • Allah Teâlâ’nın zatını ve sıfatını en mükemmel şekilde tarif eder.
  • Göklerin ve yerin yaratılması, ayakta durması ve düzenini İhtiva eder.
  • Bütün ilahiyat meselelerinin ana noktasına temas eder.
  • Bütün Kur’ân âyetleri içinde konusu ile uygun olmak üzere en yüksek bir şeref ve kıymete sahiptir.

313 Ayetel Kürsi

Peygamber efendimiz SAV de Ayetel Kürsiyi okuyup anlamamız konusunda bir çok tavsiyede bulunmuştur.  Bunlardan bazılarını burada yazmakta fayda olacaktır:

Resulullah (s.a.v.): “Kur’ân’da en büyük âyet, ayetel kürsi’dir. Bunu her kim okursa, Allah o saat bir melek gönderir, ertesi güne kadar iyiliklerini yazar ve günahlarını siler. Bu âyet bir evde okunsun da şeytanlar onu otuz gün bırakmasın, olmaz ve kırk gün ona ne sihirbaz kadın, ne sihirbaz erkek girmez, ey Ali bunu evladına ve ailene ve komşularına öğret, bundan büyük bir âyet nazil olmadı”

“Her kim farz namazların her birinin arkasında ayetel kürsiyi okursa onu ölümden başka cennete girmekten engelleyecek hiçbir şey kalmaz. Yani ölünce doğru cennete gider ve ona ancak sıddık veya abid olanlar devam eder. Ve bunu her kim yatağına yatarken okursa Allah onu kendisine ve komşusuna ve komşusunun komşusuna ve etrafındaki evlere emin kılar”

“Günlerin efendisi cuma günü, sözlerin efendisi Kur’ân, Kur’ân’ın efendisi, Bakara Sûresi, Bakara Sûresinin efendisi de ayetel kürsi’dir.” buyurmuştur.

 

 

Yazar: Yönetici

2 Yorumlar

  1. hiç bir şey anlamadım çok lökü

  2. Ayetel kürsi türkçe okunuşu ve yazılışı arasında farklılık olabiliyor. Bazı Arapça harfler Türkçede karşılığı yok. Dikkat etmekte fayda var. Onun için iyi okuyan bir hafızdan dinlemek iyi olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir